În cadrul cursului de Metodologia cercetării a fost organizată sesiunea comunicărilor științifice a doctoranzilor cu genericul Cercetări juridice în contextul tehnologiilor actuale. Sesiunea a fost organizată în cadrul conferinței științifico-practice Cadru consolidat de cercetare a problemelor actuale în știința juridică: interferențe dintre drept și tehnologie, în două secțiuni, care au fost moderate de către cadre științifico-dicatice din cadrul Departamentului Drept Public.

Lucrările secțiunilor dedicate Cercetării juridice în contextul tehnologiilor actuale au fost inaugurate de Dna CIOBANU Rodica, dr. hab., titular al cursului Metodologia cercetării, care  a recunoscut faptul că tematicile incluse în agenda conferinței au puncte de reper interpretabile în literatura de specialitate și în mediul juridic, în acest temei anticipând discuții pline de entuziasm, de argumentare în contradictoriu, fapt specific unui veritabil eveniment științific de asemenea nivel. Totodată Dna CIOBANU Rodica a anunțat obiectivele propuse doctoranzilor și a rezultatelor urmărite de a fi realizate prin acest eveniment.

Secțiunea I a fost moderată de Dl ARSENI Alexandru, dr. hab., prof. univ. și de Dna CRECIUN Natalia, dr. în drept, lector univ., iar Secțiunea II a fost moderată de Dl PANTEA Oleg, dr. în drept, conf.univ. și Dna SLUSARENCO Svetlana, dr. în drept, conf.univ. care au contribuit la asigurarea unui climat degajat și productiv pentru discuții la subiectele abordate de către participanți.

Atelierele de lucru a întrunit doctoranzi pasionați de studiul dreptului, angajați în diverse sfere de activitate practică și familiarizați îndeaproape cu tehnologiile informaționale de ultimă oră. Doctoranzii s-au remarcat prin prestație și competențe de cercetare, prin prezentări originale și interesante.

Subiectele supuse cercetării au fost dintre cele mai diverse, fiecare participant lansând anumite recomandări și concluzii pertinente studiului.

Toate comunicările au generat întrebări, discuții, inclusiv în contradictoriu, cu exemplificări recente din realitatea națională, participanții fiind absorbiți de un anturaj plăcut și util de conversație argumentativ-științifică.

Moderatorii, Dl ARSENI Alexandru, dr. hab., prof. univ., Dna CRECIUN Natalia, dr. în drept, lector univ., au apreciat efortul și dorința doctoranzilor de a participa la conferință, le-au mulțumit pentru activism și deschidere și s-au arătat încrezători în intenții de participare la fel de productivă la evenimente științifice ulterioare.

Dl PANTEA Oleg și Dna SLUSARENCO Svetlana au accentuat importanța schimbului de experiențe de cercetare dintre generații și au chemat doctoranzii de a fi în continuare parte a mediului academic și realiza cu succes proiectele de cercetare doctorală.

Dna CIOBANU Rodica, dr. hab., la fel, a făcut totalurile sesiunilor științifice și a venit cu un sincer mesaj de recunoștință pentru receptivitate, pentru disponbilitate de a participa și pentru ținută științifică, acestea fiind valori pe care se sprijină și pe care le alimentează constant L.C.Ș. Drept Public Comparat și e-Guvernare, Școala Doctorală Științe Juridice, Facultatea de Drept și USM.

Published vineri, 25 martie 2022